Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

«Διέρρευσαν» εκατομμύρια κωδικοί του Dropbox | Διαψεύδει η εταιρία

Τους κωδικούς εισόδου 7 εκατομμυρίων χρηστών του «Dropbox», ισχυρίζονται ότι έχουν στη διάθεσή τους χάκερ, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει την υποκλοπή η εταιρία της δημοφιλούς διαδικτυακής υπηρεσίας φιλοξενίας και συγχρονισμού αρχείων. 

Το Dropbox, αν και διαψεύδει ότι δέχτηκε επίθεση από «κυβερνοπειρατές», οι χάκερς ανήρτησαν στοιχεία για 400 λογαριασμούς στο pastebin, παραμένοντας μέχρι στιγμής ασαφές το μέγεθος της διαρροής. Οι χάκερς, μάλιστα, ζητούν ως αντάλλαγμα αντάλλαγμα ψηφιακά νομίσματα «Bitcoins» προκειμένου να δημοσιεύσουν περισσότερους κωδικούς. 

Σύμφωνα, πάντως, με την ανακοίνωση στο επίσημο ιστολόγιο του Dropbox και με δηλώσεις εκπροσώπων, τα προσωπικά στοιχεία που ισχυρίζονται ότι έχουν στην κατοχή τους οι χάκερ δεν υποκλάπηκαν από την δική της πλατφόρμα, αλλά από άλλες ιντερνετικές υπηρεσίες στις οποίες οι χρήστες χρησιμοποιούν τους ίδιους κωδικούς. Τονίζουν δε ότι οι απόπειρες χρήσης αυτών των συνδυασμών είχαν αναγνωριστεί στο παρελθόν και στην πλειονότητά τους αφορούν σε κωδικούς που έχουν λήξει από καιρό. Oi διαβεβαιώσεις της εταιρίας, ωστόσο, περιορίζονται μόνο στους 400 λογαριασμούς που ήλεγξε, γεγονός που έχει προκαλέσει την ανησυχία των χρηστών της υπηρεσίας, οι οποίοι ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια παγκοσμίως. 

Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα «χάκινγκ» μέσα σε λίγες ημέρες, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα δέχθηκε επίθεση και η εφαρμογή «Snapchat», από την οποία και διέρρευσαν τουλάχιστον 200.000 μηνύματα και φωτογραφίες. 

Πηγή : «Διέρρευσαν» εκατομμύρια κωδικοί του Dropbox | Διαψεύδει η εταιρία | Η ΡΟΔΙΑΚΗ http://www.rodiaki.gr/article/292224/dierreysan-ekatommyria-kwdikoi-toy-dropbox-diapseydei-h-etairia#ixzz3G8Mkddia 

Δημοφιλείς αναρτήσεις.