Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Εκτεθειμένοι στον κίνδυνο του Έμπολα λιμενικοί και σωφρονιστικοί υπάλληλοι στην Πάτρα!

Ανυπεράσπιστη είναι η  Πάτρα απέναντι στον ιό του Έμπολα και πιθανών κρουσμάτων, όπως προκύπτει από την ενημέρωση των ομάδων, που από το κράτος έχουν χαρακτηριστεί υψηλού...
κινδύνου, όπως το Λιμάνι, όπου σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την συμμετοχή του κεντρικού Λιμεναρχείου, του ΟΛΠΑ και της Περιφέρειας, για τον συντονισμό τους με βάση τις εντολές του υπουργείου.

Στην πραγματικότητα, όπως αποκάλυψε στο «patrastimes.gr» ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών, το σύνολο των λιμενικών είναι εκτεθειμένο στον κίνδυνο, γιατί αν και ο ίδιος έχει ζητήσει εγγράφως,  την αποστολή ειδικού εξοπλισμού αλλά και την κάθοδο ειδικού για την εκπαίδευση του προσωπικού, στο πως πρέπει στο εξής να λειτουργούν, για να αποτραπεί έκθεση τους σε πιθανό ασθενή της νόσου, δεν έχει λάβει καμία απάντηση.

«Στείλαμε έγγραφο, γιατί οι γραπτές οδηγίες του υπουργείου, δεν είναι επαρκής, από τη στιγμή που ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με μετανάστες, η χώρα προέλευσης των οποίων δεν ξέρουμε αν είναι αυτή που δηλώνουν όταν συλλαμβάνονται, γιατί δεν έχουν επίσημα χαρτιά, αλλά απάντηση δεν έχω λάβει. Από το υπουργείο δεν έχω ενημέρωση  ούτε για την είδηση των δημοσιογράφων ότι θα τοποθετηθούν θερμικές κάμερες  για τον έλεγχο των επιβατών και πότε. Από 1ης/1ου/2013, έχουν συλληφθεί στο λιμάνι 1.800 μετανάστες και όμως οι οδηγίες  είναι γραπτές και επί της ουσίας, αυτό δεν χαρακτηρίζεται μέτρα ασφάλειας και ετοιμότητας, για τα μέλη των υπηρεσιών μου. Επί του πρακτέου δεν υπάρχει τίποτε για την ασφάλεια του προσωπικού μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λιμενάρχης Πατρών Τρύφωνας  Κοροντζής.

Ακόμα χειρότερη είναι η εικόνα στις Φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πατρών, όπου ο πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Κώστας Παπούλιας, στο ανάλογο ερώτημά μας, αφοπλιστικά μας απάντησε, «Είμαστε ομάδα εργαζομένων υψηλού κινδύνου και προς το παρόν, ούτε καν έγγραφες οδηγίες έχουμε λάβει  για την ετοιμότητα και την προστασία μας, έστω και αν καθημερινά προσέρχονται αλλοδαποί κρατούμενοι. Να φανταστείτε όταν έρχεται καινούργιος κρατούμενος, υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις για μεταδιδόμενο νόσημα, 6 μήνες μετά και πρόσφατα εντοπίστηκε στο σωφρονιστικό μας κατάστημα κρούσμα φυματίωσης.» 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις.