Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ο Δήμος τίμησε την ομάδα μπάσκετ του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της Ρόδου

Σε μια σεμνή τελετή, που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου σήμερα το μεσημέρι,

 ο Δήμος Ρόδου τίμησε τον προπονητή και τους αθλητές της ομάδας μπάσκετ του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της Ρόδου, η οποία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους ευρωπαϊκούς αγώνες Special Olympics 2014 της Αμβέρσας.
Στην αρχή της τελετής προβλήθηκαν δύο βίντεο, ένα για την διαφορετικότητα και ένα για τους Ειδικούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Αμβέρσας, ενώ στη συνέχεια μίλησαν, εκτός από τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, η πρόεδρος των Special Olympics Hellas κα Γιάννα Δεσποτοπούλου, ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, η αντιδήμαρχος Προστασίας και Προαγωγής της Υγείας κα Άννα Ζωάννου, ο αντιδήμαρχος για θέματα Αθλητισμού κ. Στέργος Παρδαλός και ο προπονητής της ομάδας κ. Απόστολος Στεφανής.
Μετά από πρόταση του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, η κα Δεσποτοπούλου ανέθεσε τη διοργάνωση στη Ρόδο ειδικών αγώνων μεταξύ των τεσσάρων επικρατέστερων ομάδων μπάσκετ στο διάστημα 1-3 Δεκεμβρίου, ώστε να συμπίπτει και με την παγκόσμια ημέρα των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Επίσης η κα Δεσποτοπούλου δεσμεύτηκε να υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας για τη σύσταση Επιτροπής των Special Olympics στη Ρόδο.


Μετά την τελετή, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος μετέβη στην πλατεία Κύπρου, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΕΚΑΒ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής μέρας για την επανεκκίνηση της καρδιάς, και παρακολούθησε την επίδειξη των τεχνικών για την άμεση ανάνηψη. Αμέσως μετά συνεχάρη τους διασώστες του ΕΚΑΒ, ενώ ενημερώθηκε και για τα προβλήματα και τις ελλείψεις τους τόσο σε ασθενοφόρα όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, μετά την αναχώρηση των επικουρικών που τοποθετήθηκαν από τα κεντρικά του ΕΚΑΒ τους θερινούς μήνες και τους οποίους φιλοξενούσε στη Ρόδο ο Δήμος και η Ένωση Ξενοδόχων. Την επόμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος θα επισκεφθεί και πάλι τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ στην Αθήνα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες στις αποκεντρωμένες δομές Νότιας Ρόδου και Ατταβύρου. 
Γραφείο Τύπου
Δήμου Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις.