Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Embola…σίγουρα έχετε πανικοβληθεί ( καλό είναι να ανοίξετε τα μάτια σας λίγο παραπάνω )



Τελευταία, τόσο στο χώρο της πολιτικής, όσο και στο χώρο της κοινωνίας δεν ακούμε καθόλου «καλά» νέα, παρά κακά και δυσάρεστα. Τα ΜΜΕ έχουν συνηθίσει πάντα να κινδυνολογούν… αυτά τα νέα πουλάνε σήμερα. Ενδέχεται φυσικά να είναι «γραμμή» από συγκεκριμένους φορείς, όπως φαρμακευτικές εταιρείες που γουστάρουν να πλουτίσουν πουλώντας το μαγικό αντίδοτο. Όσο περισσότερος ο πανικός, τόσα περισσότερα πρόκειται να κερδίσουν, οι εταιρείες, τα ιδιωτικά νοσοκομεία, δυστυχώς τα κρατικά κλείνουν λόγω κρίσης, οι ιατροί, ακόμα κι οι πολιτικοί βγάζουν λαβράκι από τον embola…Ο νοών  νοείτω. Θυμηθείτε τι παίχτηκε με τον ιό Η1Ν1 πριν μερικά χρόνια. Κατευθυντήρια γραμμή, ακόμη κι από το Υπουργείο Υγείας: «Να εμβολιαστούν όλοι, παιδιά, γέροι, έγκυες…» Είχαν ήδη εισάγει εκατομμύρια εμβόλια και μετά δεν ήξεραν τι να τα κάνουν, όταν έσκασε το κόλπο.
Ακούμε ο ιός embola, είναι επικίνδυνος, κάνει αυτό, χτυπά τον οργανισμό παντού, φέρει εμετό, διάρροια, είναι άκρως επικίνδυνος, μπλα, μπλα, μπλα. Κανείς από τους ιατρούς, καθηγητές ή τους γνωστούς δημοσιογράφους που βγαίνουν στα παράθυρα των τηλεοπτικών καναλιών δεν αναφέρει κάτι θετικό, όπως για παράδειγμα ότι ο embola εξακολουθεί να είναι ιός, συμπεριφέρεται όπως κάθε ιός και στην τελική μπορεί να καταπολεμηθεί ως ιός.
Κατά παράνοια ξεχνούν να αναφέρουν ότι ο ιός της γρίπης που όλοι συνηθίζουμε να περνάμε ανά εποχές (κυρίως το χειμώνα), είναι εξίσου επικίνδυνος. Υπάρχουν καταγεγραμμένοι τρεις τύποι Α, B, C και συνεχώς μεταλλάσσεται. Ακόμα κι στις πιο μεγάλες ανεπτυγμένες χώρες (ΗΠΑ, Βρετανία), το ποσοστό θνησιμότητας υπολογίζεται γύρω στο 0,5%, δηλαδή πεθαίνουν περίπου πέντε άτομα για κάθε χίλιους ανθρώπους που προσβάλλονται από έναν ιό της γρίπης.Υπολογίζεται ότι στις ΗΠΑ κάθε χρόνο 200 χιλιάδες άνθρωποι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία με επιπλοκές σχετιζόμενες με την γρίπη, εκ των οποίων τα 20 χιλιάδες είναι παιδιά κάτω των 5 ετών. Περίπου 36 χιλιάδες άτομα τον χρόνο πεθαίνουν στις ΗΠΑ από επιπλοκές σχετιζόμενες με την εποχιακή γρίπη, οι περισσότεροι θάνατοι και νοσηλείες αφορούν ηλικιωμένους άνω των 65 ετών.
Τι γίνεται στην χώρα μας, την Ελλαδίτσα;Μα τα ίδια. Σύμφωνα με πρόχειρες ακόμη έρευνες, στην Ελλάδα μετράμε 2 έως 3 θανάτους λόγω γρίπης, σχεδόν κάθε μέρα. Σημειώνεται ότι ο μέσος όρος ηλικίας των ατόμων που χάνουν τη ζωή τους από γρίπη είναι τα 57 έτη. Τα θύματα στην πλειοψηφία τους πάσχουν από νοσογόνο παχυσαρκία, διαβήτη, αναπνευστικά ή καρδιαγγειακά προβλήματα…Με λίγα λόγια ο κάθε ιός δύναται και συνηθίζει να παρασιτεί μέσα στον οργανισμό προσβάλλοντας κατά κανόνα «αδύναμα» άτομα.
Γιατί δεν κινδυνολογούν πάνω στον ιό της γρίπης που είναι εξίσου πάρα πολύ επικίνδυνος. Θα πει κανείς μα είσαι υπερβολικά αισιόδοξος. Να είμαι, ενημερώνω και τους αναγνώστες του fightsports.gr όσο μπορώ περισσότερο, μοιραζόμενος γνώσεις και πληροφορίες.
Αυτό που θέλω να περάσω στο παρών άρθρο είναι να μην σας πανικοβάλλουν. Καλός κι επαρκής ύπνος, σωστή διατροφή πλούσια σε βιταμίνες κι ιχνοστοιχεία, σωματική άσκηση, σωματική καθαριότητα και γράψτε όχι μόνο τον embola, αλλά κάθε ιό στα παλιά σας τα παπούτσια…   
Γράφει ο Dr. Κωνσταντίνος Χ. Δαβιτίδης


Δημοφιλείς αναρτήσεις.