Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Αυτοί είναι οι προπονητές που δεν... πρόλαβαν να κάνουν παρέλαση

Σύνηθες φαινόμενο στην Ελλάδα να υπάρχουν προπονητές που απομακρύνονται από την...
τεχνική ηγεσία των ομάδων τους πριν από την 28η Οκτωβρίου. Το ίδιο συνέβη κα φέτος σε Σούπερ Λίγκα και Β' Εθνική.

Το Sport24.gr καταγράφει ποιοι προπονητές στην πρώτη και δεύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου αποτέλεσαν παρελθόν για τις ομάδες τους πριν από τις 28 Οκτωβρίου. Ποιοι, με άλλα λόγια, ήταν αυτοί που δεν πρόλαβαν να κάνουν παρέλαση. Συνολικά τέσσερις σύλλογοι στη Σούπερ Λίγκα και άλλοι επτά στη Β' Εθνική άλλαξαν τεχνικό, με την ελπίδα να καλυτερεύσουν τα πράγματα.

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ύστερα από 1,5 χρόνο η συνεργασία του Γιώργου Παράσχου με τον Ατρόμητο ολοκληρώθηκε. Μια σειρά μέτριων εμφανίσεων είχαν ως αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από την τεχνική ηγεσία των Περιστεριωτών ο Μακεδόνας τεχνικός, στις 22 Σεπτεμβρίου. Η ήττα (1-0) από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Αντικαταστάτης του ο Ρικάρντο Σα Πίντο.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Μόλις δύο αγωνιστικές έμεινε στον πάγκο του Εργοτέλη ο Χουάν Φεράντο. Ο νεαρός Ισπανός μέτρησε δύο ήττες, με Πανιώνιο και Καλλονή και οι επιτελείς της ομάδας του Ηρακλείου αποφάσισαν να τον διώξουν. Τα ηνία ανέλαβε ο Παύλος Δερμιτζάκης, που δείχνει να τα καταφέρνει καλύτερα στην τεχνική ηγεσία των «κιτρινόμαυρων».

ΞΑΝΘΗ

Μακράν ο πιο... ηλεκτρικός πάγκος της Σούπερ Λίγκας. Ο Σάκης Τσιώλης ύστερα από τρεις αγωνιστικές είδε την πόρτα της εξόδου από την Ξάνθη. Μετά το 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα η διοίκηση των ακριτών έλυσε τη συνεργασία της με τον Καρδιτσιώτη προπονητή. Τη σκυτάλη ανέλαβε ο Ρουμάνος Ραζβάν Λουτσέσκου, που τη Δευτέρα (27/10) οδήγησε τους Θρακιώτες στη νίκη σε βάρος της Νίκης Βόλου.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Έπειτα από τρεις ήττες στη Σούπερ Λίγκα, ο Βίλιαν Φλουτ αποχώρησε από τη Νίκη Βόλου. Ο Ολλανδός χρεώθηκε τις πολύ μέτριες εμφανίσεις και επέστρεψε στην πατρίδα του. Τον αντικατέστησε ο βοηθός του, Σβεν Φαντενμπρόεκ, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να αλλάξει τίποτα απολύτως. Υπό την καθοδήγησή του οι Θεσσαλοί υπέστησαν δύο ήττες, για να αναλάβει τελικά ο Παναγιώτης Τζαναβάρας.

FOOTBALL LEAGUE

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ

Τέλη Αυγούστου αποφάσισαν στον Αιγινιακό να αλλάξουν προπονητή. Η διαφωνία του Κώστα Νικολαΐδη με τη διοίκηση είχε ως αποτέλεσμα να εγκαταλείψει το... καράβι. Αυτό και ενώ είχε επιστρέψει προ δύο μηνών στον πάγκο της ομάδας της βόρειας Πιερίας. Τον αντικατέστησε ο πρώην προπονητής της Κ17 του ΠΑΟΚ, Αλέκος Θεοδωρίδης.

ΑΕΛ

Με όνειρα και φιλοδοξίες ξεκίνησε στον πάγκο της ΑΕΛ ο Αλέκος Βοσνιάδης, αλλά η σχέση του με τον μεγαλομέτοχο Βαγγέλη Πλεξίδα δεν ήταν αρμονική. Ο Μακεδόνας απολύθηκε μετά την ήττα στο Κύπελλο από τον Ολυμπιακό Βόλου και έκτοτε τους βυσσινί καθοδηγεί ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Έως το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη έμεινε στην τεχνική ηγεσία του Πιερικού ο Γιώργος Καμπερίδης. Πλήρωσε το μάρμαρο για την εντός έδρας ήττα από τον Τύρναβο για το Κύπελλο. Τον αντικατέστησε ο Λαρισαίος Μιχάλης Ζιώγας.

ΑΛΙΜΟΣ

Μετά τη δεύτερη ήττα στο Κύπελλο από τον ΑΟΧ, ο Ηλίας Καλοπήτας έχασε τη δουλειά του. Ήταν αυτός που είχε ανεβάσει κατηγορία την αθηναϊκή ομάδα, αλλά απολύθηκε. Στον πάγκο έμεινε ο μέχρι τότε βοηθός του Σωκράτης Οφρυδόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ 1926

Ένα χαμένο φιλικό από τον Αγροτικό Αστέρα στα τέλη του περασμένου μήνα οδήγησαν τους διοικούντες τον Απόλλωνα 1926 να λύσουν τη συνεργασία τους με τον Αλέξη Αλεξίου. Οι ιθύνοντες των Ποντίων, που ήρθαν σε κόντρα με τον Αλεξίου, παρέδωσαν τα ηνία στον Θωμά Γράφα.

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ

Με τον Λούκα Καβάλο ξεκίνησε ο Πανηλειακός, αλλά προ ημερών έγινε γνωστό ότι αποχωρεί οριστικά, έπειτα από σίριαλ αρκετών ημερών. Διάδοχος του Ιταλού κόουτς ο Ηλίας Φυντάνης, που ακόμη δεν έχει προλάβει να προπονήσει τους Πυργιώτες.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Με τον Ηλία Φυντάνη ξεκίνησε τη χρονιά η Παναχαϊκή, αλλά το καλοκαίρι ο Αλέξης Κούγιας αποφάσισε να μη συνεχίσει μαζί του. Συμφώνησε με τον Δημήτρη Σπανό, ο οποίος μέχρι σήμερα είναι στον πάγκο των Αχαιών.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις.