Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Κ.Παπούλιας: Η κρίση δεν θα μας νικήσει



Θεσσαλονίκη
Η κρίση δεν θα μας νικήσει, με ενότητα και αλληλεγγύη μπορούμε να την ξεπεράσουμε, διεμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στην καθιερωμένη δήλωσή του μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, με την οποία κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Ήταν μια εξαιρετική παρέλαση. Ήταν ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα, οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο λαός της, όλοι είμαστε πολύ δυνατοί και είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε την οποιαδήποτε απειλή» τόνισε, σημειώνοντας:

«Σήμερα είναι μια εξαιρετική ημέρα. Είναι ημέρα μνήμης, εξαιρετικής τιμής και σεβασμού σε αυτούς που το 1940 πολέμησαν και ανέτρεψαν τις φασιστικές ορδές του Μουσολίνι. Έδωσαν ένα μήνυμα στην Ευρώπη, ότι μπορεί η δημοκρατική Ευρώπη να επικρατήσει, και πράγματι ενίκησε».

«Σήμερα» συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «ο ελληνικός λαός αγωνίζεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Εύχομαι, με ενότητα, με αλληλεγγύη, με αγάπη ο ένας στον άλλον, να ξετυλίξουμε τις αρετές εκείνες που ξετύλιξαν εκείνοι που αγωνίστηκαν και σκοτώθηκαν στα αλβανικά βουνά. Και αν ξετυλίξουμε αυτές τις αρετές μας, είμαι βέβαιος ότι θα ξεπεράσουμε και την κρίση».

«Η κρίση δεν θα μας νικήσει. Υποφέρουμε, το ξέρω, αλλά νομίζω ότι πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να την ξεπεράσουμε και ελπίζω ότι θα την ξεπεράσουμε» κατέληξε.

Αβραμόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις πάντα παρούσες
Η Ελλάδα της ισχύος, της περηφάνιας, του κύρους και της τιμής είναι πάντα εδώ και όπου διακυβεύονται τα συμφέροντα της, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάντα παρούσες, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης.
Το μήνυμα της παρέλασης είναι πως «ο ελληνικός λαός πρέπει να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρος και πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εκτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους και είναι πάντοτε έτοιμες» επισήμανε ο υπουργός.
Λίγες μέρες πριν αποχωρήσει από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για να αναλάβει τα καθήκοντα του έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί «χάρη σε αυτές και σε αυτούς, η Ελλάδα παραμένει, πέρα και πάνω από την κρίση, ο εγγυητής της ασφάλειας, της σιγουριάς, της ειρήνης και της σταθερότητας στη περιοχή μας».
Στη δήλωση του ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε: «Ημέρα τιμής η σημερινή στους προγόνους μας, εκείνους που έγραψαν ένδοξες στιγμές το 1940. Είναι μία μέρα, όμως, που γυρνάμε όχι μονάχα τις μνήμες πίσω, αλλά κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον.  Η Ελλάδα, πέρα και πάνω από την κρίση, παραμένει ένας από τους ισχυρότερους παράγοντες σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας, η οποία και πάλι δοκιμάζεται. Εγγυητής της ασφάλειας και της ανεξαρτησίας της Ελλάδος οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις τις οποίες σήμερα, για μία ακόμα φορά, χιλιάδες κατοίκων της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, θαυμάσαμε με τους άψογους σχηματισμούς τους, κάτι που δείχνει ότι το εθνικό αμυντικό μας σύστημα είναι πάντοτε έτοιμο να ανταποκριθεί στην υπέρτατη αποστολή.
» Μέσα από αυτή την εντυπωσιακή παρέλαση και με τους συμβολισμούς της ημέρας, στέλνουμε ένα γενικότερο μήνυμα. Καταρχήν στην ευρύτερη γειτονιά μας. Μήνυμα ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης. Μήνυμα προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος πρέπει να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρος. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εκτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους και είναι πάντοτε έτοιμες. Μήνυμα προς τους νέους ανθρώπους, ότι η Ελλάδα της ισχύος, της περηφάνιας, του κύρους και της τιμής είναι πάντα εδώ. Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή, οι συμβολισμοί είναι ξεκάθαροι.
» Και κάτι τελευταίο και σημαντικό. Όπου διακυβεύονται τα συμφέροντα της Ελλάδος, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάντα παρούσες. Θα ήθελα σήμερα από τη θέση μου ως Υπουργού Εθνικής Αμύνης και λίγες μέρες πριν αποχωρήσω από αυτή τη θέση, να εκφράσω δημόσια την ευγνωμοσύνη μου στους άνδρες και τις γυναίκες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Γιατί χάρη σε αυτές και σε αυτούς, η Ελλάδα παραμένει, πέρα και πάνω από την κρίση, ο εγγυητής της ασφάλειας, της σιγουριάς, της ειρήνης και της σταθερότητας στη περιοχή μας. Η ελληνική Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός και όλοι εμείς, έχουμε θέσει ως προτεραιότητα μας, μακριά και πάνω από τις δύσκολες στιγμές που σύντομα θα αφεθούν στο παρελθόν, τη διασφάλιση και την ενίσχυση του εθνικού αμυντικού μας συστήματος.  Με αυτές τις σκέψεις τιμούμε σήμερα την Ιστορία μας, επικαιροποιούμε τα διαχρονικά νοήματα των μεγάλων επετείων και στέλνουμε ένα μήνυμα προς ολόκληρο τον κόσμο, προς την ευρύτερη γειτονιά μας και προς τους Έλληνες σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ότι η Ελλάδα είναι όρθια, περήφανη, με κύρος, αξιοπρέπεια, αυτοπεποίθηση και δύναμη».
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις.