Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Αστοχία υλικού, η πιθανότερη αιτία για την τραγωδία στον Βόλο

Αστοχία υλικού, η πιθανότερη αιτία για την τραγωδία στον Βόλο





Σε αστοχία υλικού οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών, η έκρηξη όλμου που προκάλεσε τον θάνατο τριών στρατιωτών, και τον σοβαρό τραυματισμό ενός αξιωματικού, στο πεδίο βολής του Στρατού, στα Γλαφυρά Μαγνησίας.
 Τρεις στρατιώτες νεκροί από έκρηξη όλμου σε πεδίο βολής στον Βόλο
Συλλυπητήριο μήνυμα του Προέδρου για τους τρεις αδικοχαμένους στρατιώτες
Σύμφωνα με Τα Νέα, ο όλμος των 81 χιλιοστών, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία για τις συνθήκες της τραγωδίας, εξερράγη πρόωρα, κομματιάζοντας τον πυροσωλήνα εκτόξευσης.
Είχαν προηγηθεί 12 βολές χωρίς να προκληθεί το παραμικρό πρόβλημα.Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 13:30 το μεσημέρι της Τρίτης, στη διάρκεια προγραμματισμένης στρατιωτικής άσκησης με όλμους 81 χιλιοστών του 505ου Τάγματος Πεζοναυτών Βόλου. Δύο επαγγελματίες οπλίτες και ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν ακαριαία, ενώ ένας 30χρονος υπολοχαγός μεταφέρθηκε στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και χειρουργήθηκε. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς έχει διαφύγει τον κίνδυνο καθώς από την έκρηξη δεν έχει πειραχτεί κάποιο ζωτικό όργανο.
Στο σημείο της τραγωδίας μετέβη ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς ενώ για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας και έχει διαταχθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες στρατιωτικές Αρχές.( Newsroom )
Στην ανθρώπινη τραγωδία έχασαν τη ζωή τους, ο 33χρονος ΕΠ.ΟΠ. Λοχίας, Γ.Ο., ο 34χρονος ΕΠ.ΟΠ., Α.Μ. και ο 19χρονος δεκανέας οπλίτης θητείας, Φ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις.