Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

Τι μπορούν να κάνουν οι συσκευές με Android Lollipop

Τι μπορούν να κάνουν οι συσκευές με Android LollipopΜε το Nexus Player και το Android Lollipop η Google επεκτείνει την πλατφόρμα της. Το λειτουργικό σύστημα στέλνει  τραγούδια, φωτογραφίες, apps (διατέθηκαν 4.000 API για να «μιλάνε» τα apps στο Lollipop) ακόμα και το ιστορικό των αναζητήσεων του χρήστη στον παγκόσμιο ιστό από την μια συσκευή Android στην άλλη, «αμέσως». 

Έστω ότι ακούτε ένα τραγούδι στο κινητό περπατώντας. Φτάνοντας στο σπίτι, όταν ενεργοποιήσετε τον Nexus Player, το Lollipop θα αναλαμβάνει να τον ειδοποιήσει ότι ακούγατε το τελευταίο τραγούδι του αγαπημένου σας συγκροτήματος στο 28 δευτερόλεπτο και θα συνεχίζει την αναπαραγωγή του «όπως πρέπει». Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει με την εναλλαγή της προβολής ενός βίντεο από το tablet στην τηλεόραση και τανάπαλιν, ή ακόμα και με το ΠΑΙΧΝΙΔΙ

H Google αναφέρεται στην ιδιαίτερη μέριμνα που έδειξε ώστε ο χρήστης να μην αισθάνεται ότι αλλάζει κάτι στο περιβάλλον διεπαφής, με μια προσέγγιση στον σχεδιασμό του user interface σε όλες τις συσκευές που ονομάζεται Material Design. Επιπλέον, το περιεχόμενο ανταποκρίνεται στο άγγιγμα και στην φωνή σας με πιο φυσικούς τρόπους και οι εναλλαγές είναι πιο διαφανείς, προσθέτει η Google.

Η Google μιλάει επίσης, για αυξημένο έλεγχο της συσκευής από τον χρήστη. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο χρήστης μιας συσκευής με Lollipop μπορεί να είναι επιλεκτικός και να ορίσει ποιες κλήσεις ή ειδοποιήσεις θα δέχεται, ανάλογα με το πρόγραμμά του. Όταν μια αποδεκτή ειδοποίηση καταφτάνει, θα εμφανίζεται απευθείας στην οθόνη κλειδώματος, ώστε να απαλλάξει τον χρήστη από την ανάγκη να ξεκλειδώσει το τηλέφωνό του, να την αναζητήσει και να την δει.

Το Lollipop φέρνει επίσης μια νέα (μυστηριώδη) λειτουργία που επεκτείνει την αυτονομία της μπαταρίας έως και 90 λεπτά, υπό την προϋπόθεση ότι η μπαταρία του SMARTPHONE με Android Lollipop είναι επαρκώς εξαντλημένη. Στο θέμα αυτό θα χρειαστεί να επανέλθουμε, αφού είναι ευρύτερα γνωστό πως η αυτονομία εξαρτάται από πλήθος παραμέτρων και είναι στενά εξαρτημένο από τη χρήση, οπότε θεωρούμε πως ο κατασκευαστής αναφέρεται σε μπαταρία αρκετή για μερικές φωνητικές κλήσεις έκτακτης ανάγκης μέσα σε μιάμιση ώρα από την στιγμή που η μπαταρία διαφορετικά θα ήταν εξανλτημένη. 

Ακόμα, στο Lollipop μπορούν να οριστούν διαφορετικοί λογαριασμοί χρηστών -χρήσιμο ιδιαίτερα στα tablet. Οι επισκέπτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν την συσκευή σε Guest Mode, ώστε να μην έχουν πρόσβαση σε προσωπικό υλικό.

Η έκδοση του Android που διαδέχεται το KitKat φέρνει νέους τρόπους κλειδώματος: μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει το καθιερωμένο PIN, ή password, ένα μοτίβο αλλά και το Smart Lock με το οποίο η συσκευή θα ξεκλειδώνεται μόνο όταν βρεθεί σε ζεύξη με μια άλλη ορισμένη ως έμπιστη συσκευή, δηλαδή το έξυπνο ρολόι ή το αυτοκίνητο με τον σχετικό εξοπλισμό

ΠΗΓΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις.