Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Οι τζιχαντιστές σταύρωσαν 17χρονο επειδή κατέγραφε θέσεις τους

Οι τζιχαντιστές σταύρωσαν 17χρονο επειδή κατέγραφε θέσεις τους
Το Ισλαμικό Κράτος εκτελεί με συνοπτικές διαδικασίες όσους κατηγορεί για κατασκοπεία   (Φωτογραφία:  Reuters )

Βηρυτός
Μεταξύ των αναρίθμητων ωμοτήτων που διαπράττουν οι τζιχαντιστές σε Συρία και Ιράκ, αρκετές από τις οποίες πολλές φορές δεν βρίσκουν καν το δρόμο τους στα διεθνή ΜΜΕ, μία αναφορά από τη συριακή επαρχία του Χαλεπίου υπενθυμίζει τι επικρατεί στις περιοχές που ανεμίζει η σημαία της ISIS: Οι τζιχαντιστές, σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται οργάνωση ακτιβιστών, σταύρωσαν έναν 17χρονο επειδή κατέγραφε θέσεις τους σε βίντεο.

Η οργάνωση «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», που συλλέγει πληροφορίες από τα συριακά εδάφη, ανέφερε ότι το θύμα δολοφονήθηκε και σταυρώθηκε στην αλ Μπαμπ, πόλη στην επαρχία Χαλέπι της βορειοδυτικής Συρίας.

Επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες, η ΜΚΟ ανέφερε ότι ο άνδρας εκτελέστηκε, σταυρώθηκε και στον σταυρό του τοποθετήθηκε ένα χαρτόνι που έγραφε: «Αμπντάλα αλ Μπούτσι. Έγκλημα: κατέγραφε τις θέσεις του ΙΚ για 500 τουρκικές λίρες (222 δολάρια) σε βίντεο. Ετυμηγορία: εκτέλεση και σταύρωση για τρεις ημέρες».

Το Ισλαμικό Κράτος εκτελεί με συνοπτικές διαδικασίες όσους κατηγορεί για κατασκοπεία ή ότι καταπατούν την ακραία εκδοχή του ισλαμικού νόμου που εφαρμόζει. Μέλη του αποκεφαλίζουν συχνά θύματά τους και καρφώνουν τα πτώματα σε δημόσια θέα (ορισμένες φορές, σε σταυρούς) .

Παράλληλα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, δύο τζιχαντιστές ηλικίας περίπου 15 ετών εκτελέστηκαν την Παρασκευή αφού αιχμαλωτίστηκαν από Σύρους αντάρτες οι οποίοι πολεμούν στο πλευρό των δυνάμεων των Κούρδων που προασπίζονται την πόλη Κομπάνι, στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Η ΜΚΟ διευκρίνισε πως οι αιχμάλωτοι εκτελέστηκαν από μέλη της Λίουα Θουάρ αλ Ράκα (Ταξιαρχία Επαναστατών της Ράκα) σε περιοχή δυτικά του Κομπάνι.

Η οργάνωση αυτή μάχεται στο πλευρό των κουρδικών δυνάμεων, κυρίως της YPG, δυτικά του Κομπάνι. Οι τζιχαντιστές ελέγχουν περίπου τη μισή πόλη την οποία πολιορκούν από την 16η Σεπτεμβρίου.

Συνεχίζονται οι επιδρομές στο Κομπάνι - αναφορές για θύματα αμάχους


Οι αεροπορικές επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών συνεχίζονται. Το Πεντάγωνο ανέφερε πως την Παρασκευή και νωρίς το Σάββατο, η αμερικανική αεροπορία προχώρησε σε 15 πλήγματα στην επικράτεια της Συρίας και 10 στο Ιράκ, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Την ίδια στιγμή, το Παρατηρητήριο αναφέρει πως δέκα άμαχοι βρίσκονταν μεταξύ των θυμάτων στις τελευταίες επιδρομές. Πρόκειται, σύμφωνα με την οργάνωση, για επτά άτομα κοντά στο αλ Χασάμ του συριακού Ντέιρ αλ Ζορ και τρεις στην επαρχία Χασάκα.

Όσον αφορά ειδικότερα το Κομπάνι, το Πεντάγωνο ανέφερε ότι σε δύο επιδρομές «καταστράφηκαν δύο από τις θέσεις», των τζιχαντιστών γύρω από την πόλη.

Ένα ακόμη πλήγμα «προκάλεσε ζημιές σε ένα στρατόπεδο του Ισλαμικού Κράτους» στη συριακή επαρχία Ράκα.

Άλλες επιδρομές έγιναν κοντά στην Ντέιρ αλ Ζορ, στο ανατολικό τμήμα της Συρίας, και είχαν στόχο να πλήξουν «πηγές χρηματοδότησης του Ισλαμικύ Κράτους» και «κατέστρεψαν ή προκάλεσαν ζημιές σε δομές παραγωγής, άντλησης, αποθήκευσης και μεταφοράς πετρελαίου», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πενταγώνου. Το λαθρεμπόριο πετρελαίου είναι μια από τις σημαντικότερες πηγές χρηματοδότησης των τζιχαντιστών και τα σχετικά μέσα έχουν μπει στο στόχαστρο των επιδρομών.

Στο γειτονικό Ιράκ, αεροσκάφη έπληξαν θέσεις των τζιχαντιστών κοντά στο Μπάιτζι, 200 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, όπου βρίσκεται το σημαντικότερο διυλιστήριο αργού της χώρας, ενώ έκαναν επίσης άλλες πέντε επιδρομές κοντά στο στρατηγικής σημασίας φράγμα της Μοσούλης (βόρειο Ιράκ), καταστρέφοντας οχήματα και προκαλώντας ζημιές σε ένα κτίριο όπου βρίσκονταν οι ισλαμιστές.

Δημοφιλείς αναρτήσεις.