Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Έδωσαν τα πρωτότοκα παιδιά τους για δωρεάν ασύρματο ίντερνετ!

Τουλάχιστον απρόβλεπτο ήταν το αποτέλεσμα ενός πειράματος για τους κινδύνους ασφαλείας στο Διαδίκτυο, που έγινε στο Λονδίνο, με την υποστήριξη της Europol.

Κατά τη διάρκεια του πειράματος αποδείχθηκε ότι μια χούφτα Λονδρέζων συμφώνησαν - άθελά τους - να δώσουν το... μεγαλύτερο παιδί τους, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο ελεύθερο δίκτυο που προσφερόταν σε ορισμένες από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της βρετανικής πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, όταν οι άνθρωποι συνδέθηκαν με το hotspot, ανάμεσα στους όρους και τις προϋποθέσεις που έπρεπε να αποδεχθούν ήταν και η "ρήτρα του Ηρώδη". Για  να συνδεθεί στο δωρεάν Wi-Fi, "ο χρήστης συμφώνησε να εκχωρήσει το πρωτότοκο παιδί του σε εμάς κατά τη διάρκεια της αιωνιότητας". Έξι άνθρωποι υπέγραψαν.
Η F-Secure, η φινλανδική εταιρεία ασφαλείας που υποστήριξε το πείραμα, δήλωσε ότι δεν θα εφαρμοστεί η ρήτρα και ότι φυσικά θα... αφήσει τα παιδιά με τους γονείς τους. Ωστόσο η έρευνα, που διοργανώθηκε από το Cyber ​​Security Research Institute, προσπάθησε να τονίσει την δημόσια άγνοια των σοβαρών ζητημάτων ασφάλειας στη χρήση του Wi-Fi και το κατάφερε!


Δημοφιλείς αναρτήσεις.