Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Χάκερ μολύνουν ΑΤΜ με ιό που τα κάνει να βγάζουν λεφτά!

Με έναν ιό ο οποίος αναγκάζει τα ΑΤΜ να βγάζουν χρήματα έχει μολύνει δεκάδες μηχανήματα μια διεθνής ομάδα χάκερ. Μόλις τα ΑΤΜ που έχουν χακαριστεί εισαχθεί ένας μυστικός κωδικός, τότε αυτά βγάζουν χρήμα.

Δεκάδες μηχανήματα έχουν μολυνθεί σε Ευρώπη, Λατινική Αμερική αλλά και Ασία. Ωστόσο, σύμφωνα με την Interpol, στην Ελλάδα δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη μολυσμένα ΑΤΜ.
Το κακόβουλο λογισμικό ανακαλύφθηκε από τη ρωσική εταιρεία ασφάλειας Kaspersky Labs, η οποία κατήγγειλε την επίθεση στην Interpol προκειμένου να ενημερωθούν οι τράπεζες που επηρεάζονται. Η έρευνα της διεθνούς αστυνομικής υπηρεσίας βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με την Kaspersky, οι χάκερς απέκτησαν με κάποιο τρόπο άμεση πρόσβαση στους υπολογιστές των ATM και κατάφεραν να τους μολύνουν με τον ειδικά σχεδιασμένο ιό "Tyupkin".
Το μολυσμένο μηχάνημα περιμένει στη συνέχεια την επίσκεψη ενός μέλους της σπείρας, το οποίο αναλαμβάνει να πάρει τα χρήματα χωρίς καν να εισάγει κάρτα αναλήψεων ή πιστωτική κάρτα.
Αφού συμπληρωθεί ένας κωδικός - κλειδί το ATM δείχνει στην οθόνη πόσα χρήματα περιέχει κάθε κασέτα χαρτονομισμάτων, και επιτρέπει την ανάληψη έως και 40 χαρτονομισμάτων από μία κασέτα κάθε φορά.
Ωστόσο, δεν πλήττονται οι λογαριασμοί των καταθετών αφού οι χάκερς δεν συνδέονται σε αυτούς, απλώς παίρνουν χρήματα που έχει το μηχάνημα μέσα.


ΠΗΓΗ news.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις.